Tüskevár-lak Horgásztanya
Régió: Békés megye
Település: Gyomaendrőd 5502
Cím: Bónomzug
Kapcsolattartó: Havelda Jánosné
Telefon: +36-70-940-1619
Telefon:
e:mail: mutat
Internet: http://www.tuskevarlak-hu.webnode.hu
Adatlap frissítve: 2017-03-27 09:04:19
Forrás:
Vízterület: Gyomaendrőd Bónomzug
Általános ismertető
Gyomaendrőd a körösök völgyében fekvő csendes, nyugodt kisváros. Az ország legtisztább vizű folyójaként ismert Hármas-Körös partján fekvő város nem csak a horgászok és a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma, hanem híres gyógyvízének köszönhetően a gyógyulást keresők kedvelt úti célja is.

Az országban, de Európában is egyre ritkábban talál a turista olyan érintetlen, sajátos hangulatú alföldi tájat, halakkal teli holtágakat, folyóparti ártereket, ahol országos, sőt nemzetközi jelentőségű növény- és állatvilág található. A természeti környezet számos túrázási lehetőséget nyújt, így gyalogtúra, kerékpártúra, vízitúra, hajózás a Körösök ölelésében.

Szálláshelyünkön, a Hármas-Körös Bónom-zugi holtágának partján, 7 fős faházban várjuk a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeinket szezonálisan, április 1-től oktőber 31-ig. A szálláshely vízparti üdülő horgászati-, fürdőzési lehetőséggel, stéggel, bográcsozóval., csónakkölcsönzési lehetőséggel. A horgászati lehetőséget a Bónomzug Vízéért Egyesület biztosítja, saját szabályai szerint. Vendégeinknek igény esetén programszervezést nyújtunk a város által kínált programlehetőségek igénybevételére. A szálláshely a város központjától 10 kilométerre található, a megközelíthetőség segítése céljából szállítási szolgáltatást és/vagy kerékpárkölcsönzést biztosítunk.
Szállás típus : Faház
Férőhelyek száma : 7
Közvetlen vízparti szállás :
Vízparttól való távolság : 5 méter
Ár : 1800 Ft/fő/éj-től
Fűtési lehetőség :
Villany :
Zuhanyozási lehetőség :
Csónak használati lehetőség :
Sátorozási lehetőség :
Stég használati lehetőség :
Szép kártya elfogadás :
GPS északi szélesség /lat (fok) : 46.939121
GPS keleti hosszúság /lng (fok) : 20.748684
Árak:
A szálláshely ára 12000.-Ft/ház/éj. Az ár az idegenforgalmi adót NEM tartalmazza.
Felszereltség
TV, hűtő, teafőző, kávéfőző, tűzhely, bográcsozó hely, felszerelt konyha, saját stég
Környék leírása
Ritkán találni olyan érintetlen, sajátos hangulatú alföldi tájat, hallal teli holtágakat, olyan folyóparti ártereket, ahol országos- és nemzetközi jelentőségű növény és állatvilág található. A kialakult tájforma a megye, s így városunk egyik legszebb természeti értéke. Annak ellenére, hogy mesterséges környezetről van szó, az eredeti Körös parti állat- és növényvilág ide települt át, így hűen őrzi az ősi Nagy- vagy Egyesült-Körös hangulatát. A hullámtér nagy részét sűrű aljnövényzetű, füves területekkel, tisztásokkal tarkított erdőség borítja. Vendégeink gyalogtúrával, kerékpártúrával, hajókirándulással fedezhetik fel a természet szépségeit. A közelben található a Pájer Strand, ahol kiépített szabad strand, csúszda, röplabdapálya, focipálya nyújt szabadidős lehetőséget, illetve itt található a Bárka Bemutatóközpont is. Ez a bemutatóközpont a Lélekkel a Körösök Mentén című turisztikai fejlesztési projekt egyik eleme, a többi elem a városban belterületén tekinthető meg. Szent Antal Kenyérsütőház, Körös Látogatóközpont, Lombkorona Tanösvény, Vízi Színpad. Nevezetességek, látványosságok még a településen az Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény, ahol hagyományőrző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, a Kner Nyomdaipari Múzeum, a Vidovszky Képtár, a Gyomai Tájház és Alkotóház, templomaink, műemlékeink. Az Erzsébet liget szépen parkosított környezetében található a város termálfürdője, melynek értékes gyógyvize számos betegség gyógyítására alkalmas. A 2003-ban teljesen felújításra került Liget Fürdő 62 Celsius-fokos vize igazoltan jó hatású az idült reumatikus, köszvényes bántalmak, az izom- és idegfájdalmak ellen. A fürdő szolgáltatásai: balneoterápiás és fizioterápiás kezelések, szauna, szolárium, masszázs. A strand feszített víztükrű úszómedencéi, a gyógyfürdő és fedett uszoda közkedvelt helye a vendégeknek. Környező települések programlehetőségei: Dévaványa Túzok Rezervátum, Mezőberény Lovas Park, Szarvas Arborétum, Mini Magyarország, Katalin hajó, Vízi Színház. Vendégeinknek igény szerint segítünk a programszervezésben.
Megközelíthetőség
Gépjárművel Mezőtúr irányából érkezve a 39-es kilométerkő után jobbra a ?Bónomzug? jelzőtábla irányába; Gyomaendrőd településen keresztül érkezve Mezőtúr irányába el kell hagyni a várost és a 40-es kilométerkő után balra a ?Bónomzug? jelzőtábla irányába. Tömegközlekedési eszközzel Budapest-Lőkösháza vasútvonalon Gyoma vasútállomás
Térkép

Cím
Helyszín: Gyomaendrőd (Környéke)
Település:
Foglaltsági táblázatok
Tüskevár-lak12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Január
Február
Március
Április
Május
Június
Július
Augusztus
Szeptember
Október
November
December
(A foglalt időpontok Zöld színnel vannak jelölve)
Megjegyzés: